Продукти:200 г кафяв ориз1 червена чушка2 малки тиквички1/2 кг домати1

...
 Продукти:200 г кафяв ориз1 червена чушка2 малки тиквички1/2 кг домати1
Коментари Харесай

По провансалски: Печен кафяв ориз със зеленчуци и доматен сос на фурна

 Продукти:
200 г кафяв ориз1 алена чушка2 дребни тиквички1/2 кг домати1 патладжан2 глави лук2 скилидки чесън3 сушени мариновани домата50 г зелени маслини60 мл. бяло вино60 мл. доматено пюре50 мл. зехтин600 мл. зеленчуков бульон1 с.л. синапено семе2 стръка свеж босилек1 с.л. каперсисолчерен пиперПрочетете още
Рецепта:

Едната глава лук се нарязва на ситно и се запържва в загрята лой за няколко минути. Добавят се синапеното семе и почистеният кафяв ориз. Налива се бульонът и оризът се вари, до момента в който го поеме и е подготвен.

Доматите се обелват и се нарязват на кубчета. Патладжанът също се нарязва и се накисва в солена вода за към 20 минути, с цел да се отцеди от горчивия сок.

След това патладжаните и доматите се смесват и се поставят в тава. Прибавят се нарязаните тиквички, чушка, чесън и другата глава лук. Заливат се със зехтин и се поръсват със сол, черен пипер и босилек. Зеленчуците се пекат в загрята фурна на 200 градуса за към 20 минути.

След това фурната се понижа на 180 градуса. Свареният ориз се поставя в тава и от горната страна се разпределят зеленчуците. Добавя се и сосът от печенето.

Доматеното пюре и виното се разбъркват и ястието се залива със сместа. Поръсва се с нарязаните на ситно маслини, сушени домати и каперси. Тавата се покрива с алуминиево фолио ястието се пече във фурната за към 30 минути.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР